Una llum que va canviant al ritme d’un so ambiental marca i evidencia el punt central de l’espai circular que delimiten els plataners centenaris. Just a sobre de la font de la Guineu i aferrada als arbres amb tensors del mateix material plàstic, apareix una cúpula, un recinte tancat, suspès, translúcid, una metàfora de l’evolució i de la transformació: una crisàlide.
Artistes: Xevi Bayona, amb Adrià Villarejo i Muralla 15.
Pl. de la Font de la Guineu, Parc de La Ciutadella de Barcelona.
Divendres 7 i dissabte 8, de 18.30 a 23.00 h; diumenge 9, de 18.30 a 21.00 h.

Intervenció de Xevi Bayona (membre del col·lectiu Muralla15) al Barcelona Llum 2014
Just al damunt de la font de la Guineu i aferrat als arbres amb tensors, apareix una cúpula, un recinte tancat, suspès, translúcid, una metàfora de l’evolució i de la transformació: una crisàlide. És una instal·lació que consisteix en una llum que va canviant al ritme d’un so ambiental marca i evidencia el punt central de l’espai circular que delimiten els plataners centenaris.
Bayona ha concebut aquest espai com un umbracle de dia o una embolcall zenital capaç d’atrapar la llum dels fanals durant la nit. Una coberta teixida en aquest cas d’un altre fil tenuíssim, un fil quasi transparent que per la seva reiteració esdevé translúcid. Un sol material, prim, plàstic, d’ús domèstic, elàstic i poc resistent. Una intervenció de plàstic “film”.
Tal com Bayona ha concebut aquesta intervenció al Parc de la Ciutadella, l’artilugi esdevé el node, un ésser embolcallat del material generador, centre des del qual arrenquen les línies sedoses que colonitzen i teixeixen l’espai, tot aferrant-se als troncs i a les branques dels arbres. ”La llum està a l’interior de la membrana, una llum estereoscòpica al ritme dels batecs, i que per les propietats del material plàstic s’escampa per totes les linies que s’aferren als arbres. La llum com a centre, com a naixement, com a vida”, explica Bayona.